söndag 6 oktober 2013

6 okt: Fackelstafett genom Ryssland



Den officiella kartan för fackelstafetten. Ryskan är svår att greppa (1) men än mer. Mönstret i kartan gör att man har svårt att urskilja det som vill berätta. Smarta designers men inte alltid den bästa visuella kommunikationen.


Grabb ur videklipp som ligger ute på vimeo.com gjort av Mercator Group. Inte helt oäven.  Den svarta platta som heter "by train" finns där för att bilden är grabbad just som facklan kommer fram med tåg till Sotji. Kanske skulle plattan varit grön?


Sibirian times har helt enkelt ritat in strecken på en vanlig karta. Varför inte om man inte har så mycket annat att ta till. Det är raka streck mellan punkterna och inte böjda mer rundade som vi ser i andra kartor.

Lägg till bildtext

RIA Novosti har gjort denna. Och den är en front för en interaktiv karta. Mycket av informationen dyker upp som pop-ups om man drar musen över originalet. Renheten är motsatsen till Sotjis egen.


Graphics News i London har den här versionen. Som alltid med GN så finns det en hel del material i text i grafikerna. Ibland kanske lite överlastat. Men hantverket i teckningarna är som alltid toppklass.


AFP:s version. Den enda som tydligt har med planerna på en rymdfärd. Ett tecken på att grafiken är gjord sent. Och riktigt hur färden passar in i löpvägen framgår inte riktigt.   


Den här dagen samarbetade vi med Sportsnews gfx från Asien och bearbetade deras grafik. Facklan finns avbildad och små ikoner i botten ger en visuell översikt av färdvägen.


Denna kompletterande grafiken från Graphics News är svår att motstå. För de riktiga nördarna vad gäller olympiska fackelstafetterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar