måndag 4 februari 2013

4 februari: Rally Sweden

Det här är min översiktsgrafik på Rally Sweden. Nederdelen har hämtat inspiration från REUTERS (se nedan). Tanken med den runda infällningen är att spara utrymme så jag inte behöver rita ut hela transportsträckan ner till Karlstad.


På FIA:s egen hemsida finns en översiktskarta. (http://www.fia.com/championship/world-rally-championship/rally-sweden-stage-map-0). Den är enkel och tydlig. Och färgkodningen är inte så dum. Även om rallyts första dag - torsdagen - inte fick någon egen färg. 



REUTERS har förenklat sina rallykartor för året. Men till den grad att man bara ritar ut transportsträckorna och sedan markerar var specialsträckorna körs genom små pilboxar. Det finns ingen start och inget mål. Och inte en ort markerad i Norge. Men nederdelen med sträckorna dag för dag är inte så tokig. Notera dock att de har fel mått på Sågen - SS9 och SS13 – som kortats med cirka 450 meter. 



Graphics News lägger ut mindre tittbilder på sin webb. Ritar ofta mycket kompakt. Men vill ha med en teckning av något slag – bilen - för att ge identitet.



Den här är lite överkurs. Den gör vi för att rally går i Sverige och det finns ett lokalt intresse särskilt i Värmland. Här är det sträcka för sträcka som gäller. Inklusive shakedown och kval. Saknas kanske någon form av översikt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar